Tekijä itse

Olen Nokialaistunut, alunperin Satakunnasta, Eurasta kotoisin oleva nainen. Juuret ulottuvat äidin puolelta Karjalan kannakselle. Vaikka karjalaisuus ei mitenkään kuulu puheessa, on se kuitenkin satakuntalaisuuden ohella vahvasti osana minua.

Lapsena piirsin paperinukeille vaatteita, monesti siskon kanssa. Barbien vaatteita ompelin, kun ompelukoneelle päästettiin. Koulussa en käsitöissä ollut mitenkään huippu, virkata en osaa yhtään, koukkukin on väärin kädessä, mutta yläasteella oli kuitenkin selvää, että vaatetusalalle opiskelemaan, ensin pukuompelijaksi, sitten vaatetusteknikoksi.

Heti valmistuttuani 1998 sain työpaikan Orimattilasta, Virkkeeltä. Ensin kaava-asettelijana, sitten sarjojana. Työnteon ohessa palasin Kotkaan hankkimaan mallimestarin erikoisammattitutkinto-paperit. Orimattilassa vierähti vajaa kuusi vuotta, kunnes sain Nokialta, Nansolta mallimestarin paikan. Nansolla vierähti 13 vuotta, jotka olivat antoisat, opettavat ja ikimuistoiset vuodet.

Luannikas syntyi 2018 vuoden syksyllä, kun ryhdyin yrittäjäksi. Olin jo muutaman vuoden pohtinyt yrittäjäksi ryhtymistä, ja ajatus konkretisoitui siinä vaiheessa, kun työt Nansolla loppuivat.

Luannikas sana viittaa vahvasti Satakuntaan, mistä ovat siis juureni. Sana kuvaa mielestäni täydellisesti trikoota, trikoovaate on mukava päällä, helppo pitää ja hoitaa, yhdellä sanalla, luannikas. Omaan työhistoriaani on kuulunut aina trikoo, joten trikoon kaavoitus ja sarjonta, trikoovaatteen muotokieli, ovat vahvuuteni.

Tykkään tehdä yksinkertaisia, helppoja, hyvin istuvia naisten vaatteita, Suomalaiselle naiselle, suomalaisella mitoituksella. Myös lasten vaatteeni ovat mutkattomia, ja mitoitukseltaan reippaita. Niissä kivat, iloiset kuosit ovat pääosassa. Materiaalit, joita käytän, ovat laadukkaita, vastuullisesti valmistettuja, osa on valmistettu Suomessa, osa muualla eu:ssa.

Luannikkaan ohella teen kaavoja, sarjontoja, mittataulukoita ja ompeluohjeistuksia vaatetusalan yrityksille. Siksi yritykseni nimi on Susannan Kaavat.

Työtilani sijaitsee meillä kotona, Nokian Sorvassa, maalla, Pyhäjärven rantamaisemissa, jossa viihdyn erinomaisen hyvin. Kotona asustaa myös mieheni ja meidän lellikki, Jussi-kissa.

Tervetuloa tutustumaan Luannikkaaseen. Livenä löydät minut messuilta ja erilaisista myyntitapahtumista. Tai verstaaltani. Ja Facebookista Luannikas löytyy myös. Sieltä kannattaa myös käydä kurkkaamassa tuotteitani. Kaikkia tuotteita ei ole täällä verkkokaupassa. Yksittäisiä kappaleita, joihin ei ole enää materiaalia saatavilla, ei ole lisätty verkkokauppaan, mutta facebook sivulta albumeista niitä löytyy ja voi tilata. https://www.facebook.com/luannikasvaate/

Luannikas-terveisin

Susanna